Kennismaken

Vrijblijvende en kosteloze advisering over de verkoopwaarde

Links om of rechtsom wij zorgen dat het goed komt

Wij adviseren u graag kosteloos en vrijblijvend over de verkoopwaarde van uw woning.
Naar aanleiding van een uitgebreide opname zorgen wij voor een onderbouwd waardeadvies. Dit komt tot stand op basis van zorgvuldig opgebouwde marktkennis en een vergelijking met soortgelijke verkochte of te koop staande woningen in de omgeving. Ook maken wij de vraagzijde van de woningmarkt inzichtelijk. Naast een persoonlijke toelichting ontvangt u tevens een schriftelijk verkoopadvies van ons.

Vrijblijvende en kosteloze advisering over de beste verkoopprocedure

In gezamenlijk overleg bespreken we de meest geschikte verkoopprocedure. Uiteraard houden wij hierbij rekening met de specifieke kwaliteiten van de woning en uw persoonlijke wensen.

Kennismaking

Graag laten wij u kennis maken met ons team en onze onderscheidende werkwijze.

Opstartende werkzaamheden

‘Proeven & Wonen Goed’

Wij makelen in onderscheidende woningen in alle prijsklassen

Restyling advies

Ons eigen team adviseert, indien nodig, over een verkoop bevorderende restyling. Het doel hiervan is om de attentiewaarde en de potentiële doelgroep zo groot mogelijk te laten zijn.

Onderscheidende foto’s

De door onszelf gemaakte foto’s onderscheiden zich in kwaliteit en creativiteit. Sprankelende foto’s bieden meerwaarde. Hierdoor wordt uw woning beter en opvallender gepresenteerd, waardoor de attentiewaarde wordt vergroot.

Voor veel potentiële kandidaten zijn niet alleen de onderscheidende kenmerken van uw woning van belang, maar ook de kwaliteiten van de woonomgeving. Vandaar dat wij ook sfeervolle foto’s van de omgeving aan de presentatie toevoegen.

Onderscheidende presentatietekst

Wij werken niet met standaard teksten, maar leveren voor iedere woning maatwerk. Onze presentatieteksten worden volledig afgestemd op de onderscheidende kenmerken van uw woning.

Professionele plattegronden en 3D-impressies

Ter verdere verduidelijking worden er professionele plattegronden en 3D-impressies van de woning gemaakt door onze architect.

Verkoopbrochure

Al onze brochures zijn zowel digitaal als op papier beschikbaar. Als extra toevoeging hierop hebben wij ook brochures ontwikkeld die online bladerbaar zijn. Deze brochures zien er niet alleen vakkundig uit, maar dragen ook bij aan de Look & Feel van uw woning.

Actieve verkoop

Makelen is op z'n mooist, als het uit plezier ontstaat

Presentatie van de woning

Uitgangspunt voor een geslaagde presentatie is het via diverse kanalen benaderen van zoveel mogelijk potentiële kopers, waardoor de belangstelling optimaal is. Dit is van groot belang om goede voorwaarden en een hogere verkoopopbrengst dan gebruikelijk te kunnen realiseren. Door ons worden de volgende presentatiemogelijkheden gebruikt:

  • persoonlijke benadering potentiële kopers
  • benadering potentiële kopers via Social Media
  • ‘Woningproeverij’ (een volledig op de woning afgestemd digitaal mailbericht)
  • ‘Straatproeverij’
  • plaatsing www.nijdammakelaars.nl
  • plaatsing www.funda.nl
  • plaatsing etalage
  • plaatsing ‘Te Koop’ bord

Bezichtiging

Wij nemen de tijd en zorgen voor maatwerk!

De bezichtiging van uw woning is veel meer dan alleen ‘het laten zien’.
Vooraf besteden wij veel aandacht en tijd aan het inventariseren van de woonwensen van de potentiële koper. Hierdoor hebben wij een volwaardig beeld, wat de kwaliteit van de bezichtiging ten goede komt. Deze werkwijze vergroot de kans op de best passende koper. Na afloop van de bezichtiging informeren wij u direct en zeer uitgebreid over de bevindingen van de potentiële koper.

Onderhandelingen

Met name tijdens de onderhandelingsprocedure is de meerwaarde van een vakkundige makelaar van uiterst belang. Uitgangspunt is het optimaal behartigen van uw belangen, welke van tevoren helder en duidelijk gesteld zijn. Door ons advies kunt u met een gerust hart een onderbouwde beslissing nemen. De basis voor goed advies is jarenlange ervaring gecombineerd met onze persoonlijke aanpak en sportieve gedrevenheid.

Voortgang

Gedurende het verkoopproces houden wij u zorgvuldig op de hoogte van de voortgang, welke door ons ook digitaal wordt bijgehouden.
Daarnaast zijn er aan onze verkoopactiviteiten diverse meetinstrumenten gekoppeld. Hierdoor kunnen wij op onderbouwde wijze sturing geven aan het verkoopproces.

Afwikkeling

Koopovereenkomst

Een verkooptransactie wordt bereikt als verkoper en koper het eens zijn over de verkoopprijs en voorwaarden. De mondelinge koopovereenkomst zal door ons zorgvuldig worden vastgelegd in een schriftelijke koopovereenkomst. Alvorens tot ondertekening door verkoper en koper wordt overgegaan, zorgen wij voor een uitgebreide toelichting. Partijen zijn hierdoor juist geïnformeerd over de inhoud en de gevolgen van deze overeenkomst.

Afwikkeling

Verkoper en koper ontvangen een kopie van de getekende koopovereenkomst. De originele getekende koopovereenkomst wordt door ons, ter verdere afwikkeling, naar de notaris gestuurd.

Controle

Voordat de notariële overdracht plaatsvindt ontvangen wij een concept van de eigendomsakte en bijbehorende afrekening ter beoordeling. Deze controleren wij uiteraard op juistheid. Voorafgaande aan de overdracht maken wij een afspraak waarbij de koper de woning kan inspecteren en de juiste meterstanden vastgelegd worden.

Notariële overdracht

Deze notaris zorgt ervoor dat uw woning op de afgesproken datum aan de koper wordt overgedragen en dat de financiële afwikkeling richting verkoper geregeld wordt. Op de koopsom wordt de overeengekomen makelaarsvergoeding in mindering gebracht.