Woning details

Informatie over de woning

VRAAGPRIJS:
€ 235.000,– k.k.
Deze woning is verkocht

WILT U OOK DE CHARME EN DE LEVENDIGHEID ERVAREN VAN EEN AAN DE RAND VAN HET NOORDERPLANTSOEN GELEGEN SCHIPPERSWONING EN GENIETEN VAN EEN OASE VAN RUST IN DE ZONGERICHTE EN BESLOTEN ACHTERTUIN?

Vanuit het Noorderplantsoen rijdt u zo de aangrenzende Bergstraat in.
De diversiteit van de bebouwing en de levendige sfeer van deze gemoedelijke straat zijn direct merkbaar.

BOUWKUNDIG VAKMANSCHAP
Deze schipperswoning is gebouwd omstreeks 1884, een tijd waarin bouwkundig vakmanschap en gevoel voor verhoudingen nog vanzelfsprekendheden waren. Dankzij deze kwaliteiten heeft de woning, meer dan 100 jaar later, de stijlvolle uitstraling en charme behouden.

GROTER DAN GEDACHT
De woning is groter dan de voorzijde doet vermoeden. De achterzijde is ruim 4 meter uitgebouwd. Hierdoor is er naast een eetkeuken aan de voorzijde, tevens een mooie woonkamer aanwezig. Het ruimtelijk effect wordt versterkt door de schuin aflopende en verhoogde dakconstructie. Bovendien wordt alle beschikbare ruimte optimaal benut.

NIET LUXE, WEL HEEL LEUK
Bij binnenkomst is de aangename sfeer direct merkbaar. Grootschalige moderniseringen hebben niet plaatsgevonden, waardoor het gevoel van weleer nog steeds aanwezig is. De grote ramen, de oude deuren en het bijzondere plafond in de eetkeuken zijn behouden. De gemoderniseerde keuken en badkamer zorgen voor extra wooncomfort.

OASE VAN RUST
In tegenstelling tot de levendige straat aan de voorzijde biedt de zongerichte stadstuin aan de achterzijde een oase van rust. Het besloten karakter en de sfeervolle aanleg dragen hier erg aan bij.

EEN TUIN ALS VERLENGSTUK VAN DE WOONRUIMTE
Genieten van mooie zomeravonden is hier vanwege de gunstige zonligging op het zuidwesten en de aanwezige buitenhaard volop mogelijk. Vanwege de inrichting van de buitenruimte, de fruitbomen en de dubbele openslaande deuren is de tuin een fraai verlengstuk van de woonruimte geworden. De goede aanleg en de aanwezigheid van een degelijke houten schuur (2 x 2.70 m) zorgen er bovendien voor dat de werkzaamheden minimaal zijn. Wat wilt u nog meer?

BIJZONDERHEDEN
• woninginhoud ca. 180 m³, woonoppervlakte ca. 65 m², perceel 95 m²
• grotendeels isolerende beglazing en Intergas Hr-combiketel, waardoor maandelijkse verbruikslasten bij huidige eigenaar ca. € 74,–
• voor een droog binnenklimaat is de kruipruimte v.v. “chips”
• wij maken onze foto’s zelf en zonder groothoeklens, waardoor deze een realistisch beeld geven van de woonkwaliteiten en de ware grootte
• de bijgevoegde plattegronden zijn uitsluitend bedoeld ter indicatie, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Indien de exacte maten voor u van belang zijn bieden wij u graag de mogelijkheid om deze ook zelf op te nemen.

Plattegronden

WOONRUIMTE

• fraaie toegangsdeur, lichte hal met toilet
• straatgerichte eetkeuken met leuke keuken in u-opstelling v.v. houten werkblad en separaat kooktoestel
• tuingerichte woonkamer met sfeervolle haard, dubbele tuindeur en zicht op fraaie balkenplafond van de schuine dakconstructie
• vanuit woonkamer met losse steektrap bereikbare slaap-/bergzolder
• tussenhalletje met trapopgang en droge provisiekelder

1e VERDIEPING
• lichte trapopgang met fraai dakraam
• kleine overloop met aan weerszijden een deur naar de bergruimte en de wasruimte
• mooie en grote slaapkamer met dakkapel en toegang tot…..
• frisse en eigentijdse badkamer v.v. douche en wastafelmeubel
• vanuit slaapkamer bereikbare bergruimte met wasmachine aansluiting

Met de bijgevoegde tekeningen en 3D-beelden als basis kan architect Farzad Salehi met 3D-techniek eventuele door u gewenste interieur-, indeling- en/of uitbreidingsvarianten zichtbaar maken.
Hij heeft ruime ontwerpervaring opgedaan bij diverse gerenommeerde bedrijven op het gebied van zowel interieur als exterieur.

Bent u ook nieuwsgierig naar de mogelijkheden van dit object? Graag nodigen wij u uit voor een vrijblijvend en kosteloos advies bij ons op kantoor.

Kenmerkend voor de ligging in de karakteristieke “Plantsoenbuurt” is de nabijheid van de levendige binnenstad en het op loopafstand gelegen Noorderplantsoen (zie www.noorderplantsoen.nl voor aanvullende informatie). Omstreeks 1879 is begonnen met de aanleg van dit plantsoen. Een schitterend park dat vanwege de aanwezige hoogteverschillen (ontstaan door de oude vestingwallen) is ontworpen in de Engelse landschapsstijl. Voorzieningen, waaronder een supermarkt, winkels, scholen en restaurants zijn op korte loopafstand beschikbaar.