Woning details

Informatie over de woning

VRAAGPRIJS:
€ 699.000,– k.k.

Deze woning is onder voorbehoud verkocht

“HIER WIL IK WONEN: AAN ÉÉN VAN DE MOOISTE LANEN”

Nabij de rand van het dorp, aan een voor Drenthe typerende “beklinkerde” laan, omzoomd door oude bomen, staat achter een fraai toegangshek dit verrassend ruime woonhuis (totale oppervlakte ca. 250 m²) met moderne afwerking, aangebouwde serre, bijkeuken en grote garage op een fraai aangelegd perceel met veel zon en privacy.

MOOIE LOCATIE
De woning is gebouwd in een tijd waarin een ruime opzet, veel groen en grote diversiteit aan bebouwing nog vanzelfsprekendheden waren. Vanwege de ligging nabij het gemeentegroen en de uitgebreide sportfaciliteiten, is het gevoel van privacy en rust veel groter dan in recent gebouwde woonwijken.
Prettig is dat de ligging nabij de rand van het dorp gecombineerd wordt met de nabijheid van uitgebreide voorzieningen in de dorpskern.

EIGENTIJDS & LICHT INTERIEUR
Bij binnenkomst valt het ruime, eigentijdse en lichte interieur direct op.
Door de hoge gootlijnen biedt ook de bovenverdieping verrassend veel ruimte. Vanwege diverse verbeteringen is de woning veel moderner dan het oorspronkelijk bouwjaar (1980) doet vermoeden. De woning is afgewerkt in een lichte en neutrale kleurstelling. De grote raampartijen en de gunstige zonligging zorgen voor veel extra lichttoetreding.

COMFORT & ENERGIEZUINIGHEID
Het is zichtbaar dat deze woning nog altijd met veel plezier wordt bewoond door de 2e eigenaar. Er is veel aandacht besteed aan een modern wooncomfort en een verbeterde energiezuinigheid. Onder andere de volgende werkzaamheden zijn uitgevoerd:
• de begane grondvloer is v.v. isolatie in de kruipruimte, natuurstenen vloer (Romaans gelegd) met comfortabele vloerverwarming
• aan de tuinzijde is een hoogwaardige serre gebouwd (ca. 4 x 4.5m) v.v. een beweegbare glazen pui, mooie natuurleistenen, straalkachelverwarming en een elektrisch bedienbaar zonnescherm
• vergrootte en luxe uitgevoerde badkamer
• vanwege de zongerichte ligging is de woning op diverse plekken v.v. doordacht geplaatste zonneschermen
• 18 gunstig gesitueerde en hoogwaardig uitgevoerde zonnepanelen (2020) met een jaaropbrengst van bijna 6.000 kWh
• de maandelijkse verbruikslasten van de huidige eigenaar bedragen slechts € 229,–

GARAGE
De grotendeels geïsoleerde garage (8.20 x 3.20m) is van binnenuit bereikbaar en voor extra gebruiksgemak voorzien van:
• verwarming en water
• kanteldeur, 2 separate loopdeuren (waarvan 1 aan de voorzijde en 1 aan de tuinzijde)
• douchegelegenheid
• ruime zolderberging
Vanwege de degelijke bouwmethode is deze garage tevens geschikt te maken voor andere doeleinden, zoals een slaapkamer met badkamer of kantoor/praktijkruimte.

PERCEEL
Door aankoop van een extra perceel is de huidige grootte 582 m².
Het perceel lijkt groter doordat er aan de voorzijde een extra strook gemeentegrond in gebruik is en aan de achterzijde overwegend lage bebouwing staat.
Aan de voorzijde is een fraai op afstand bedienbaar elektrisch toegangshek aanwezig die het gevoel van veiligheid versterkt. De opvallend diepe voortuin met veel privacy biedt volop ruimte voor het parkeren van meerdere auto’s.

De achtertuin is sfeervol ingericht en v.v. mooie beplanting en groene borders. Het houten tuinhuis (4.20 x 3.55m) met overdekt terras maakt genieten van de avondzon volop mogelijk. Achter dit tuinhuis is nog een extra parkeerplaats aanwezig die uitermate geschikt is om een boot of caravan te stallen.

2 EXTRA SLAAPKAMERS
Vanwege de grote oppervlakte, de gebruiksvriendelijke indeling en de reeds aanwezige voorzieningen is de realisatie van 2 extra slaapkamers op de 2e verdieping mogelijk.

In aanvulling op de bestaande indeling heeft de architect een voorbeeld plattegrond en 3D-impressie gemaakt van deze indeling. De huidige eigenaar is graag bereid om mee te denken in een pasklare oplossing.

BIJZONDERHEDEN
• gebruiksoppervlakte wonen ca. 135 m², overige inpandige ruimte ca. 120 m², inhoud ca. 650 m³
• uitgebreide alarminstallatie met camera’s aanwezig
• wij maken onze foto’s zelf en zonder groothoeklens, waardoor deze een realistisch beeld geven van de woonkwaliteiten en de ware grootte
• de bijgevoegde plattegronden zijn uitsluitend bedoeld ter indicatie, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Indien de exacte maten voor u van belang zijn bieden wij u graag de mogelijkheid om deze ook zelf op te nemen

Plattegronden

WOONRUIMTE
• overdekte entree (met vernieuwde voordeur), ruime hal, uitgebreide meterkast, garderobe, toilet met fontein
• L-vormige living met diverse raampartijen en tuingericht eetgedeelte
• luxe keuken in hoekopstelling v.v. granieten aanrechtblad en RVS kooktoestel
• ruime geïsoleerde bijkeuken met separate c.v.-ruimte/provisiekast, binnendoor naar garage en…..
• serre, waardoor de tuin een fraai verlengstuk wordt van de woonruimte

1e VERDIEPING
• 3 slaapkamers (waarvan 1 in gebruik als riante kleedruimte)
• de van oorsprong 4e slaapkamer is samengevoegd met de badkamer, deze is niet alleen opvallend groot, maar bovendien ook uitermate luxe uitgevoerd. Aanwezig zijn een duo whirlpool, een duo douchegelegenheid met regendouche, een dubbele wastafel (Alessi) en wandtoilet (Alessi)

2e VERDIEPING
Bereikbaar door middel van een vlizotrap bereikbare zolder met een nokhoogte van maar liefst 2.75 m. De zolder is verdeeld in 2 grote kamers die beide zijn voorzien van een raam.

2 EXTRA SLAAPKAMERS
Vanwege de grote oppervlakte, de gebruiksvriendelijke indeling en de reeds aanwezige voorzieningen is de realisatie van 2 extra slaapkamers op de 2e verdieping mogelijk.

In aanvulling op de bestaande indeling heeft de architect een voorbeeld plattegrond en 3D-impressie gemaakt van deze indeling.
De huidige eigenaar is graag bereid om mee te denken in een pasklare oplossing.

Met de bijgevoegde tekeningen en 3D-beelden als basis kan architect Farzad Salehi met 3D-techniek eventuele door u gewenste interieur-, indeling- en/of uitbreidingsvarianten zichtbaar maken.
Hij heeft ruime ontwerpervaring opgedaan bij diverse gerenommeerde bedrijven op het gebied van zowel interieur als exterieur.

Bent u ook nieuwsgierig naar de mogelijkheden van dit object? Graag nodigen wij u uit voor een vrijblijvend en kosteloos advies bij ons op kantoor.

ALTERNATIEVE GEBRUIKSMOGELIJKHEDEN
Vanwege de grote oppervlakte, de gebruiksvriendelijke indeling en de reeds aanwezige voorzieningen zijn alternatieve gebruiksmogelijkheden van de 2e verdieping denkbaar, waaronder: de realisatie van 2 extra slaapkamers.

In aanvulling op de bestaande indeling heeft de architect een voorbeeld plattegrond gemaakt van een alternatieve indeling.

Deze woning is gelegen nabij de rand van het gemoedelijke maar actieve brinkdorp Roden, nabij de provinciegrens van Groningen. Kenmerkend is de landelijke ligging in het voor Drenthe typerende coulisselandschap. Een landschap, waarbij rust en ruimte nog volop aanwezig zijn. De natuurrijke omgeving bestaat uit weilanden omzoomd door zeer karakteristieke oude boomwallen, nabijgelegen bossen en het waterrijke natuurgebied ‘De Onlanden’ waarvan het Leekstermeer onderdeel uitmaakt. Fiets- en wandelmogelijkheden zijn in de directe omgeving volop aanwezig.

VOORZIENINGEN
Naast een uitgebreid winkelaanbod zijn er diverse scholen (zowel lager- als voortgezet onderwijs), sfeervolle horecagelegenheden en uitgebreide sportfaciliteiten in de nabijheid aanwezig. Een recreatieve trekpleister van formaat is het nabijgelegen Landgoed Mensinge met een historie die teruggaat tot 1381. Daarnaast heeft het dorp als bijzonderheden nog een eigen theater (de Winsinghhof) en een fraaie golfclub (Holthuizen).

BEREIKBAARHEID
De bruisende stad Groningen is zowel met de auto, bus als fiets uitstekend bereikbaar. Het openbaar vervoer in de regio is goed geregeld met een groot busstation in het centrum en bushaltes op korte afstand.