Woning details

Informatie over de woning

VRAAGPRIJS:
€ 799.500,– k.k.
DEZE WONING IS VERKOCHT

HOUDT U VAN UITZONDERLIJK WONEN EN GENIET U VAN AMBACHTELIJK VAKWERK……………. ………………?
AAN DE RAND VAN HET DORP STAAT DIT DROOMHUIS WAARBIJ MODERN WOONCOMFORT EN EEN MONUMENTALE UITSTRALING OP FASCINERENDE WIJZE GECOMBINEERD WORDEN EN WAARBIJ SPRAKE IS VAN EEN ONGEEVENAARD AFWERKINGSNIVEAU

Via een historierijk smeedijzeren toegangshek bereikt u dit statige landhuis met bijpassende dubbele garage/ hobbyschuur, diverse bijgebouwen en een fraai aangelegde tuin.

GENIETEN VAN EEN BIJZONDERE WOONOMGEVING
Vanwege de fraaie ligging aan de rand van het dorp is deze woning uitermate geschikt voor mensen die willen genieten van ruimte en privacy. Bovendien is er een schitterend uitzicht op het tegenoverliggende ‘Theehuis’ en de ‘Woonborg’ met soortgelijke klassieke architectuur.

De architectuur en de indeling sluiten perfect aan bij de situering op het fraai aangelegde perceel, de bezonning en de functie van de verschillende woonruimten.

KWALITEIT DOOR AANDACHT VOOR DETAIL
Deze woning is in 2009, in opdracht van de huidige eigenaren, gerealiseerd. Het onderscheidt zich doordat het met oog voor detail, gevoel voor verhoudingen en met toepassing van hoogwaardige materialen is gebouwd. Het is duidelijk zichtbaar dat dit object uitsluitend gerealiseerd kon worden door toepassing van ambachtelijke kennis en liefde voor het aannemers vak. Er zijn geen concessies gedaan aan de kwaliteit, waardoor de benodigde investeringen aanzienlijk zijn geweest.

ARCHITECTUUR
Dit landhuis heeft een monumentale uitstraling, die tot stand komt door specifiek materiaalgebruik en een symmetrische dubbele kapconstructie. Uitgangspunt hierbij is een harmonieuze samenhang tussen klassiek en modern waardoor een tijdloze uitstraling is gecreëerd. Daarnaast sluiten het ontwerp en de indeling perfect aan bij de situering op het fraai aangelegde perceel, de bezonning en de functie van de verschillende woonruimten. De diverse vertrekken zijn ruim bemeten en sluiten op een plezierige en doordachte wijze op elkaar aan.

WOONRUIMTE
De woonruimte is toegankelijk via een dubbele toegangsdeur met smeedijzeren sierwerk. De entree met grote vide is zeer royaal en wordt gekenmerkt door een statige trapopgang. Vanwege de uitzonderlijke kwaliteit van deze entree wordt de nieuwsgierigheid naar de overige ruimtes absoluut versterkt. De begane grond biedt onder andere plaats aan een zeer royale tweedelige living met aangrenzende woonkeuken en een grote slaapkamer met aangrenzende badkamer en walk-in-closet. Op de verdieping zijn naast een zeer royale overloop tevens 5 slaapkamers en een luxe badkamer aanwezig. De 2e verdieping biedt plaats aan twee van elkaar gescheiden ruime zolderbergingen.

INTERIEUR
Het interieur straalt luxe en comfort uit, voelt overweldigend ruim aan en is opvallend licht. Door de open structuur zijn diverse vertrekken, met behoud van privacy, op plezierige wijze met elkaar verbonden. De luxe uitgevoerde woonkeuken vormt een gezellige ontmoetingsplek. Bovendien zijn de gebruikte materialen en kleurstelling zorgvuldig op elkaar afgestemd.

BUITENLEVEN
Het fraaie hoekperceel is 2.177 m² groot. De sfeerbepalende oude boom, die reeds op het perceel aanwezig was, is behouden gebleven. Tezamen met de andere beplanting is er sprake van een idyllische sfeer en optimale privacy. Het perceel bestaat uit een zeer royale oprit met meerdere parkeervoorzieningen, een groot gazon met meerdere leuke bijgebouwen. Genieten van het buitenleven is hier nog volop mogelijk.

BIJGEBOUWEN
Het sfeervolle bijgebouw (15 x 7 m) bestaat uit een dubbele garage, een overdekt terras, een ruime schuur en twee van elkaar gescheiden zolderbergingen. Ook is er een houten tuinhuis, wat zich uitstekend leent voor een buitenkeuken en een gezellig samenzijn met vrienden. Daarnaast is er nog een fraai dierenverblijf aanwezig.

BIJZONDERHEDEN
• inhoud circa 1.000 m²
• woonoppervlakte circa 310 m²
• meerdere bijpassende dakkapellen op 1e verdieping
• onze foto’s zijn gemaakt zonder groothoeklenzen, waardoor deze een realistisch beeld geven van de ware grootte

Plattegronden

• statige entree/hal met mooie trapopgang, toilet
• L- vormige living met fraaie schuifdeuren
• luxe uitgevoerde woonkeuken
• living en keuken, totaal ca. 95 m²
• bijkeuken met toilet en achterentree
• slaapkamer (ca. 20 m²) met aangrenzende badkamer en walk-in-closet

1e VERDIEPING
• ruime overloop
• 5 slaapkamers (resp. ca. 20, 20, 20, 20 en 17.5 m²), waarvan 3 v.v. inloopkast)
• luxe uitgevoerde badkamer v.v. vrijstaand ligbad, ruime douche, wastafelmeubel en toilet

2e VERDIEPING
• door middel van vlizotrap bereikbaar
• 2 van elkaar gescheiden zolderbergingen

Met de bijgevoegde tekeningen en 3D-beelden als basis kan architect Farzad Salehi met 3D-techniek eventuele door u gewenste interieur-, indeling- en/of uitbreidingsvarianten zichtbaar maken.
Hij heeft ruime ontwerpervaring opgedaan bij diverse gerenommeerde bedrijven op het gebied van zowel interieur als exterieur.

Bent u ook nieuwsgierig naar de mogelijkheden van dit object? Graag nodigen wij u uit voor een vrijblijvend en kosteloos advies bij ons op kantoor.

Deze woning is gelegen aan de rand van het gemoedelijke maar actieve dorp Leek, nabij de provinciegrens van Drenthe. Kenmerkend is de landelijke ligging in het typerende coulisselandschap. Een landschap, waarbij rust en ruimte nog volop aanwezig zijn. De natuurrijke omgeving bestaat uit weilanden omzoomd door zeer karakteristieke oude boomwallen, nabijgelegen bossen en het waterrijke natuurgebied ‘De Onlanden’ waarvan het Leekstermeer onderdeel uitmaakt. Fiets- en wandelmogelijkheden zijn volop aanwezig.

VOORZIENINGEN
Naast een uitgebreid winkelaanbod zijn er diverse scholen (waaronder middelbaar onderwijs) en gevarieerde sport- en ontspanningsfaciliteiten in de nabijheid aanwezig. Een recreatieve trekpleister van formaat is het nabijgelegen Landgoed Nienoord.

BEREIKBAARHEID
De bruisende stad Groningen is zowel met de auto, bus als fiets uitstekend bereikbaar. Het openbaar vervoer in de regio is goed geregeld met meerdere bushaltes op korte afstand. Vanwege de goede paden en de relatief korte afstand maken veel mensen in deze omgeving gebruik van de fiets om in de stad te komen.