Woning details

Informatie over de woning

VRAAGPRIJS:
€ 325.000,– k.k.

Deze woning is verkocht

WILT U IETS MOOIS……………..NOG MOOIER MAKEN?
DAN BIEDT DEZE IN HET CENTRUM GELEGEN JAREN ‘30 WONING EEN UITDAGING, WAARBIJ 2 RECHTERHANDEN OF GOEDE IDEEËN EEN VOORDEEL ZIJN.

Midden in het dorp, op een markante zichtlokatie, staat deze fraaie jaren ’30 woning met vrijstaande houten garage (6 x 4.70m) op een groot hoekperceel van 1.022 m².

WONEN IN HET CENTRUM
De locatie biedt de levendigheid en de winkelvoorzieningen van het centrum in combinatie met het vrije uitzicht over de omliggende straten. Daarnaast zijn rust, ruimte & natuur in de directe nabijheid aanwezig.

JAREN ’30 WONING
Deze woning is omstreeks 1936 gebouwd met aandacht voor het aannemers vak. Kenmerkend zijn de charmante uitstraling, het degelijke metselwerk, de detaillering van de kozijnen, de lage gootlijn, de hoge nok en de met geglazuurde pannen gedekte houten kap.

Moderniseringen en bouwkundige verbeteringen hebben niet plaatsgevonden. De afwerking en het sanitair zijn eenvoudig, maar functioneel. Vanwege de mooie locatie, de goede staat van het casco en de uitgebreide mogelijkheden is het uitvoeren van een modernisering absoluut de moeite waard. Twee rechterhanden of goede ideeën zijn belangrijk om er iets moois van te kunnen maken.

EEN WONING & PLEK MET HISTORIE
In het verleden is deze woning bewoond door een postcommandant van de politie. De huidige badkamer, waarbij de nog altijd aanwezige tralies zichtbaar zijn, werd voorheen gebruikt om ‘gespuis’ en ‘landlopers’ tijdelijk onderdak te bieden. Ook destijds waren de uitstraling van de woning en de prominente & herkenbare plek belangrijke voordelen.

De historie is ook zichtbaar in de naast de woning gelegen voormalige Meester De Vries school. Recentelijk zijn hierin, met behoud van de authentieke uitstraling, meerdere fraaie appartementen gerealiseerd.
Hierdoor is de sfeervolle uitstraling van de woonomgeving ook op langere termijn gewaarborgd.

PERCEEL
Het grotendeels door heggen omzoomde hoekperceel is 1.022 m² groot. De tuin voelt ruimer aan dan het aanzicht aan de voorzijde doet vermoeden. De aanwezige monumentale beukenboom draagt bij aan de aangename sfeer. Naast de woning is een ruime oprit met meerdere parkeervoorzieningen en toegang tot de achterliggende garage (met elektrische deur) aanwezig.

BIJZONDERHEDEN
• inhoud ca. 335 m³, gebruiksoppervlakte ca. 110 m²
• centrale verwarming i.c.m. Nefit Hr-combiketel (2015)
• extra strookje grond van derden in gebruik
• vliering op de bijkeuken aanwezig
• het centrum van Nieuw Roden wordt versterkt doordat er binnenkort gestart wordt met de bouw van een kleinschalig nieuwbouwproject
• de bijgevoegde plattegronden en 3D-impressies zijn uitsluitend bedoeld ter indicatie, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Indien de exacte maten voor u van belang zijn bieden wij u graag de mogelijkheid om deze ook zelf op te nemen
• onze foto’s zijn gemaakt zonder groothoeklenzen, waardoor deze een realistisch beeld geven van de woonkwaliteiten en de ware grootte

Plattegronden

• entree/hal met fraaie trapopgang, eenvoudige meterkast, provisiekelder met stahoogte van 1.80 m
• lichte straatgerichte woonkamer (met mooi uitzicht over de tuin en de tegenoverliggende straten)
• tuingerichte eetkeuken met gemoderniseerde keuken
• bijkeuken met tuindeur en diverse aansluitingen, eenvoudige badkamer en separaat toilet

1E VERDIEPING
• door middel van vaste trap bereikbaar
• 3 slaapkamers
• bergruimte
• met losse steektrap bereikbare zolderberging (met stahoogte) op de 2e verdieping

Met de bijgevoegde tekeningen en 3D-beelden als basis kan architect Farzad Salehi met 3D-techniek eventuele door u gewenste interieur-, indeling- en/of uitbreidingsvarianten zichtbaar maken.
Hij heeft ruime ontwerpervaring opgedaan bij diverse gerenommeerde bedrijven op het gebied van zowel interieur als exterieur.

Bent u ook nieuwsgierig naar de mogelijkheden van dit object? Graag nodigen wij u uit voor een vrijblijvend en kosteloos advies bij ons op kantoor.

Deze woning staat in de gemoedelijke maar actieve dorpskern van Nieuw-Roden, nabij de provinciegrens van Groningen. Kenmerkend is de landelijke ligging in het voor Drenthe typerende coulisselandschap. Een landschap, waarbij rust en ruimte nog volop aanwezig zijn. De natuurrijke omgeving bestaat uit weilanden omzoomd door zeer karakteristieke oude boomwallen, nabijgelegen bossen en het waterrijke natuurgebied ‘De Onlanden’ waarvan het Leekstermeer onderdeel uitmaakt. Fiets- en wandelmogelijkheden zijn volop aanwezig.

VOORZIENINGEN
Naast diverse eigen voorzieningen heeft het aangrenzende dorp Roden een uitgebreid winkelaanbod, diverse scholen (zowel lager- als voortgezet onderwijs), sfeervolle horecagelegenheden en uitgebreide sportfaciliteiten. Een recreatieve trekpleister van formaat is het nabijgelegen Landgoed Mensinge met een historie die terug gaat tot 1381. Daarnaast heeft het dorp als bijzonderheden nog een eigen theater (de Winsinghhof) en een fraaie golfclub (Holthuizen).

BEREIKBAARHEID
De bruisende stad Groningen is zowel met de auto, bus en fiets uitstekend bereikbaar. Het openbaar vervoer in de regio is goed geregeld met bushaltes op loopafstand.