Woning details

Informatie over de woning

KOOPSOM:
Vanaf € 286.000,– V.O.N.

 Alle woningen hebben een nieuwe eigenaar!

NIEUW WONEN……………………..IN DE OUDE DORPSKERN MET ALLE VOORZIENINGEN OP DE BEGANE GROND?

Aan de Dorpsstraat en de Beukenlaan in Nieuw-Roden, op loopafstand van voorzieningen, ligt een braakliggend terrein waarop binnenkort een kleinschalig nieuwbouwplan wordt gerealiseerd van 22 woningen, waarvan 12 levensloopbestendig woningen. Uitgevoerd in 2 verschillende typen (A en D) in prijsklasse van € 286.000,– en € 327.500,– v.o.n.

BIJNA ALLEMAAL VERKOCHT
Er is veel belangstelling voor dit nieuwbouwplan. Bijna alle woningen zijn inmiddels verkocht. Beschikbaarheid is nog mogelijk indien een kandidaat onverhoeds van de koop af ziet. Bij interesse is het raadzaam om u hierover te laten informeren. Wij helpen u graag.

MOOIE LOCATIE
Dit nieuwbouwplan is fraai gelegen midden in de dorpskern van het gemoedelijke en veilige Nieuw-Roden, op een locatie waar vroeger authentieke dorpswinkels stonden. Dat het een centrale plek is in het dorp blijkt wel uit het aan de overzijde van de straat gelegen kerkje.

In tegenstelling tot grootschalige nieuwbouwwijken, waarbij zowel de woonomgeving als het groen tijd nodig hebben om te ‘groeien’, is in de directe nabijheid van deze locatie al veel aanwezig.

Het woongenot wordt versterkt door een diversiteit aan woningtypen, te weten: levensloopbestendig uitgevoerde woningen en twee onder één kap woningen.

De voorzijde van het plan ligt aan de doorgaande weg in het kleinschalige dorp en is daardoor uitstekend geschikt voor mensen die de levendigheid waarderen. De achterzijde daarentegen grenst aan reeds bestaande woningen met grote percelen en veel groen, waardoor deze geschikt is voor rustzoekers.

VOORDELEN VAN NIEUWBOUW
In vergelijking met een bestaande woning biedt een nieuwbouwwoning uw veel voordelen omdat:
• het wooncomfort optimaal is
• het onderhoud zowel op korte als op lange termijn gering is
• de maandelijkse lasten veel lager zijn door een hoge energiezuinigheid
• er aantrekkelijke financieringsmogelijkheden zijn voor nieuwbouw

BETROKKEN PARTIJEN
Het plan wordt ontwikkeld door ‘Alleen Bouwzaken’ uit Leek. o.a. bekend van het spraakmakende nieuwbouwproject in Leek: ‘De Tip’.
De ontwikkeling vindt plaats in goede samenspraak met architect Coen Germeraad van Burovanplan uit Roderwolde. De bouw wordt gerealiseerd door het gerenommeerde Notebomers Bouwgroep uit Lutjegast.

BIJZONDERHEDEN
• woonoppervlakte ca. 100 m²
• kaveloppervlakte variërend van 241 m² tot 259 m²
• techniek: traditioneel gebouwd, kunststof buitenkozijnen met HR++ beglazing, luchtwarmtepomp, vloerverwarming op begane grond
• optiemogelijkheden aanwezig

Plattegronden

WOONRUIMTE
• entree/hal met toilet, uitgebreide meterkast
• lichte straatgerichte woonkamer (met tuindeuren)
• tuingerichte eetkeuken
• slaapkamer met aangrenzende badkamer
• inpandige bijkeuken

1E VERDIEPING
• door middel van vaste trap bereikbaar
• grote bergzolder met mogelijkheid realisatie extra slaapkamers

Nieuw Roden is gelegen in het typische Drentse landschap, waarbij rust en ruimte nog volop aanwezig zijn. Het omliggende landschap bestaat uit een afwisselende natuur met weilanden omzoomd door zeer karakteristieke oude boomwallen, diverse uitgestrekte bossen, heidevelden en fraaie zandverstuivingen. Kenmerkend voor de eveneens waterrijke omgeving is nabijheid van het Leekstermeer met het omliggende natuurgebied de Onlanden. Fiets- en wandelmogelijkheden zijn volop aanwezig.

VOORZIENINGEN
De dorpskern van Nieuw Roden biedt o.a. een goede supermarkt , meerdere winkels, diverse horecagelegenheden en een actief dorpshuis.

Daarnaast biedt het aangrenzende brinkdorp Roden uitgebreide voorzieningen waaronder diverse winkels, supermarkten, restaurants, ontspanningsmogelijkheden en diverse gezondheidsinstellingen.

BEREIKBAARHEID
Vanwege de centrale ligging nabij de snelwegen A7 en A28 zijn omliggende steden zoals Groningen, Drachten en Assen goed bereikbaar. Ook het openbaar vervoer is prima geregeld met een bushalte op loopafstand.