Woning details

Informatie over de woning

VRAAGPRIJS:
€ 475.000,– k.k.
Deze woning is verkocht

“NU HEBBEN WIJ DE KANS OM AAN ÉÉN VAN DE MEEST GELIEFDE LANEN IN RODEN TE GAAN WONEN MET HET MOOISTE UITZICHT………”

Aan de rand van het dorp, grenzend aan de landerijen en met het centrum op loopafstand, staat dit tussen het groen verscholen verrassend ruime woonhuis met 5 slaap-/werkkamers op een prachtig perceel van bijna 1.500 m².

‘MEEST GELIEFDE LANEN’
Deze woning staat aan één van de meest geliefde lanen van Roden en is gebouwd in een tijd waarin een ruime opzet, brede straten, veel groen en een grote diversiteit aan bebouwing nog vanzelfsprekendheden waren. Vanwege de ligging aan de weilanden die Golfclub Holthuizen omsluiten en het opvallend grote perceel is het gevoel van privacy en rust veel groter dan in recent gebouwde woonwijken. Dit wordt nog versterkt doordat de woning in een bocht gesitueerd is en hierdoor mooie zichtlijnen over de Jachtlaan biedt.

Prettig is dat de ligging aan de rand van het dorp gecombineerd wordt met de nabijheid van uitgebreide voorzieningen in de dorpskern. Met een afstand van slechts 1 kilometer is dit zelfs uitstekend loopbaar.

‘NATUURRIJKE WOONOMGEVING’
In veel nieuwe wijken ontbreekt de sfeer van het groen, terwijl op deze locatie diverse oude bomen inmiddels beeld- en sfeerbepalend zijn geworden. De fraai aangelegde tuin heeft een parkachtige uitstraling, is bij uitstek geschikt voor tuinliefhebbers en rustzoekers, maar is ook een veilige en avontuurlijke plek voor kinderen. Natuurliefhebbers kunnen hier nog genieten van het gezang van de vogels en de reeën die met regelmaat zichtbaar zijn in het aangrenzende weiland.

WOONPLEZIER
Oorspronkelijk is deze degelijke woning gebouwd omstreeks 1969. Het is merkbaar dat deze sindsdien met veel plezier bewoond is.
De praktische indeling, het grote aantal kamers, de grote raampartijen met veel lichttoetreding en de fraaie zichtlijnen op de tuin en de straat spelen hierbij een grote rol. Vanwege de hoge gootlijnen en de hoge kapconstructie biedt ook de bovenverdieping verrassend veel ruimte. Moderniseringen en grootschalige verbouwingen hebben niet plaatsgevonden, waardoor de woning nog grotendeels in oorspronkelijke staat verkeert. Vanwege de degelijke basis en de schitterende locatie is een investering in tijd en geld, die nodig is om er een moderne woning van te maken, absoluut de moeite waard!

AANGEBOUWDE GARAGE & BIJKEUKEN
De stenen garage is van binnenuit bereikbaar en voor extra gebruiksgemak voorzien van een lichtkoepel en fraaie dubbele houten toegangsdeuren. In de bijkeuken zijn diverse aansluitingen aanwezig en een tuindeur. Met enkele bouwkundige aanpassingen is de garage tevens geschikt te maken voor andere doeleinden, zoals een slaapkamer of kantoor- /praktijkruimte.

WAAR VIND JE DAT NOG?
Door aankoop van een extra perceel is de huidige grootte 1.468 m². Waar vind je dat nog?
Vanwege het aangrenzende weiland, de mooie zichtlijnen en de doordacht geplaatste bomen en groene borders lijkt het perceel zelf nog groter. Het grote perceel waaiert naar de achterkant uit, waardoor de ruimte aan de achterzijde nog veel groter is dan de voorzijde doet vermoeden. Aan de voorzijde is een lange oprit aanwezig waar meerdere auto’s geparkeerd kunnen worden. Naast de garage is uit praktisch oogpunt nog een zijpad aanwezig.

BIJZONDERHEDEN
• gebruiksoppervlakte wonen ca. 150m², overige inpandige ruimte ca. 30 m², inhoud ca. 400 m³
• wij maken onze foto’s zelf en zonder groothoeklens, waardoor deze een realistisch beeld geven van de woonkwaliteiten en de ware grootte
• de bijgevoegde plattegronden zijn uitsluitend bedoeld ter indicatie, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Indien de exacte maten voor u van belang zijn bieden wij u graag de mogelijkheid om deze ook zelf op te nemen

Plattegronden

WOONRUIMTE

• fraaie entree/hal met bijzonder vormgegeven trapopgang, eenvoudig maar ruim toilet en meterkast
• straatgerichte L-vormige living met diverse raampartijen en tuingericht eetgedeelte
• eenvoudige keuken met praktische provisieruimte en fraai uitzicht op de tuin
• bijkeuken met diverse aansluitingen, tuindeur en binnendoor naar garage

1e VERDIEPING
• 4 slaapkamers (waarbij kamers ook gemakkelijk samengevoegd kunnen worden)
• eenvoudige badkamer met toegang naar dakterras

2e VERDIEPING
• bereikbaar door middel van vaste trap
• bergruimte met grote overloop (welke ook bij de slaapkamer gevoegd kan worden)
• slaapkamer met zij- en dakraam

Met de bijgevoegde tekeningen en 3D-beelden als basis kan architect Farzad Salehi met 3D-techniek eventuele door u gewenste interieur-, indeling- en/of uitbreidingsvarianten zichtbaar maken.
Hij heeft ruime ontwerpervaring opgedaan bij diverse gerenommeerde bedrijven op het gebied van zowel interieur als exterieur.

Bent u ook nieuwsgierig naar de mogelijkheden van dit object? Graag nodigen wij u uit voor een vrijblijvend en kosteloos advies bij ons op kantoor.

Deze woning is gelegen nabij de rand van het gemoedelijke maar actieve brinkdorp Roden, nabij de provinciegrens van Groningen. Kenmerkend is de landelijke ligging in het voor Drenthe typerende coulisselandschap. Een landschap, waarbij rust en ruimte nog volop aanwezig zijn. De natuurrijke omgeving bestaat uit weilanden omzoomd door zeer karakteristieke oude boomwallen, nabijgelegen bossen en het waterrijke natuurgebied ‘De Onlanden’ waarvan het Leekstermeer onderdeel uitmaakt. Fiets- en wandelmogelijkheden zijn in de directe omgeving volop aanwezig.

VOORZIENINGEN
Naast een uitgebreid winkelaanbod zijn er diverse scholen (zowel lager- als voortgezet onderwijs), sfeervolle horecagelegenheden en uitgebreide sportfaciliteiten in de nabijheid aanwezig. Ook de medische voorzieningen in het dorp zijn van een hoog niveau. Een recreatieve trekpleister van formaat is het nabijgelegen Landgoed Mensinge met een historie die teruggaat tot 1381. Daarnaast heeft het dorp als bijzonderheden nog een eigen theater (de Winsinghhof) en een fraaie golfclub (Holthuizen).

BEREIKBAARHEID
De bruisende stad Groningen is zowel met de auto, bus als fiets uitstekend bereikbaar. Vanwege de relatief korte afstand en een uitgebreid netwerk van fietspaden maken veel inwoners gebruik van de fiets om in de stad te komen. Het openbaar vervoer in de regio is goed geregeld met een groot busstation in het centrum en bushaltes aan het begin van de Jachtlaan.