Woning details

Informatie over de woning

VRAAGPRIJS:
€ 1.095.000,– k.k.
Deze woning is verkocht

WILT U TOT RUST KOMEN EN VOLOP GENIETEN VAN HET LANDLEVEN (NABIJ DE BRUISENDE STAD GRONINGEN) EN WONEN IN EEN STATIGE WOONBOERDERIJ WAARBIJ LUXE, MODERN WOONCOMFORT, ENERGIEZUINIGHEID EN EEN MONUMENTALE UITSTRALING GECOMBINEERD WORDEN?

Via de historierijke Jonkersvaart bereikt u dit, nabij de rand van het gemoedelijke dorp Leek, gelegen object met stijlvolle dubbele garage/hobbyruimte, bijpassend tuinhuis en een ruim perceel van 4.415 m².

GROENE WOONOMGEVING
Door de fraaie ligging aan de ‘Jonkersvaart’, te midden van een groene woonomgeving, is deze woonboerderij uitermate geschikt voor mensen die willen genieten van rust, ruimte, uitzicht en privacy. Vanwege het unieke karakter van het omliggende coulisselandschap is een fraai uitzicht over de weilanden ook op langere termijn gewaarborgd.

KWALITEIT DOOR AANDACHT VOOR DETAIL
De boerderij is in 2008 door het gerenommeerde Notebomer’s Bouwbedrijf gerealiseerd. Het onderscheidt zich doordat het met oog voor detail, gevoel voor verhoudingen en met toepassing van hoogwaardige materialen is gebouwd. Het is duidelijk zichtbaar dat dit object uitsluitend gerealiseerd kon worden door toepassing van ambachtelijke kennis en een liefde voor het aannemersvak. Hierbij zijn geen concessies gedaan aan de kwaliteit, waardoor de benodigde investeringen destijds al aanzienlijk zijn geweest.

MODERN WOONCOMFORT & AUTHENTIEKE UITSTRALING
Dit object heeft de stijlvolle uitstraling van een authentieke woonboerderij. Kenmerkend zijn de mooie rieten kap, de geglazuurde pannen, het fraaie metselwerk, de robuuste en warme uitstraling van het op ambachtelijke wijze toegepaste eikenhout en de diverse smeedijzeren details.
Uitgangspunt is een harmonieuze samenhang tussen klassiek en modern waardoor er naast optimaal wooncomfort ook optimaal woongenot aanwezig is.

ENERGIEZUINIGHEID & LABEL A
Hoe is het mogelijk……een droomhuis met riante afmetingen en een grote verwarmde hobbyschuur en slechts € 359,– aan maandelijkse verbruikslasten. Er is veel aandacht besteed aan een grote mate van energiezuinigheid door toepassing van o.a.:
• degelijke bouwmethode met goede isolerende voorzieningen
• een op geïsoleerde dakplaten geschroefd rieten dak
• warmtepomp i.c.m. vloerverwarming

BOUWKUNDIGE STAAT
Vanwege de degelijke materialen blijven de onderhoudswerkzaamheden beperkt. Om er voor te zorgen dat ook een nieuwe eigenaar onbezorgd kan wonen heeft de huidige eigenaar recentelijk de opdracht verstrekt voor het onderhoud van het schilderwerk en het rieten dak.

Belangrijke bijkomstigheid is dat het rieten dak geschroefd is op geïsoleerde dakplaten, waardoor de woning goed te verzekeren is.

GARAGE/HOBBYSCHUUR
‘Hobby’s mogen wat kosten’ vandaar dat er in 2012 veel geld geïnvesteerd is in een bijpassende garage/hobbyruimte (15 x 5.5m) en carport (6.5 x 5.5m). De dubbele eikenhouten toegangsdeuren, de houten gebinten en de glazuurde dakpannen zorgen voor een stijlvolle uitstraling.

Het gebouw is voor het betere hobbywerk onder andere voorzien van:
• degelijke bouwmethode met goede isolerende voorzieningen
• uitgebreide elektrische installatie met krachtstroom
• gas-, water- en rioolaansluiting
• separaat toilet
• zelfstandige c.v-ketel i.c.m. comfortabele vloerverwarming

DIVERSE GEBRUIKSMOGELIJKHEDEN
Vanwege de indeling, de maatvoering en de reeds aanwezige voorzieningen is het denkbaar dat dit object ook voor andere doeleinden geschikt kan zijn waaronder:
• dubbele bewoning en/of mantelzorg
• kantoor en/of praktijk aan huis
• bed & breakfast

Indien gewenst hebben wij het bestemmingsplan uiteraard voor u ter beschikking. Het is raadzaam om de gemeente te raadplegen voor een eventueel benodigde goedkeuring.

‘BUITENLEVEN’
Genieten van het riante ‘buitenleven’ is hier nog volop mogelijk.
Het perceel is ruim 4.400 m² groot en lijkt zelfs nog groter doordat deze aan meerdere zijden met omliggend weiland verbonden is. Hierdoor ervaart u wel de vrijheid maar niet de lasten van een groot perceel.
De sfeerbepalende oude bomen, die reeds op en om het perceel aanwezig waren zijn behouden. Naast een eigen oprit en een met oude klinkers bestraat buitenterrein bestaat het perceel uit een groot gazon met meerdere terrassen.

Het sfeervolle houten tuinhuis is voorzien van een keuken en een openhaard en biedt daardoor volop mogelijkheden voor ontspanning.
BIJZONDERHEDEN
• woonoppervlakte ca. 270 m², inhoud ca. 900 m³
• goede staat van onderhoud, waarbij het rieten dak jaarlijks geïnspecteerd wordt en indien nodig hersteld
• begane grond voorzien van comfortabele vloerverwarming
• de warmtepomp genereert in de zomer tevens een heerlijke verkoeling
• de bijgevoegde plattegronden en 3D-beelden zijn uitsluitend bedoeld ter indicatie, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Indien de exacte maten voor u van belang zijn bieden wij u graag de mogelijkheid om deze ook zelf op te nemen.
• de buitenfoto’s zijn gemaakt in een ander jaargetijde, waardoor het ‘buitenleven’ optimaal zichtbaar is
• onze foto’s zijn gemaakt zonder groothoeklenzen, waardoor deze een realistisch beeld geven van de ware grootte

Plattegronden

WOONRUIMTE

• statige entree/hal met op stijlvolle wijze ‘beklinkerde’ vloer, fraaie eiken trapopgang, zeer uitgebreide meterkast en ruim toilet
• sfeervolle living met aangrenzende woonkeuken (totaal ca. 95 m²)
• ruime bijkeuken met diverse aansluitingen
• grote slaapkamer met ruime kleedruimte en luxe aangrenzende badkamer (totaal bijna 50 m²)

1E VERDIEPING
• ruime overloop met vide
• 4 slaapkamers (resp. ca. 30, 30, 13 en 9 m²)
• complete badkamer
• bergruimte

2E VERDIEPING
• ruime zolder

Met de bijgevoegde tekeningen en 3D-beelden als basis kan architect Farzad Salehi met 3D-techniek eventuele door u gewenste interieur-, indeling- en/of uitbreidingsvarianten zichtbaar maken.
Hij heeft ruime ontwerpervaring opgedaan bij diverse gerenommeerde bedrijven op het gebied van zowel interieur als exterieur.

Bent u ook nieuwsgierig naar de mogelijkheden van dit object? Graag nodigen wij u uit voor een vrijblijvend en kosteloos advies bij ons op kantoor.

De woonboerderij is gelegen aan de westzijde van de provincie Groningen, nabij de provinciegrenzen van Drenthe en Friesland. De woonomgeving laat zich het beste typeren als een typisch coulisselandschap. Een landschap waarbij rust en ruimte nog volop aanwezig zijn. De afwisselende natuurrijke omgeving bestaat uit weilanden omzoomd door karakteristieke oude boomwallen, een natuurgebied, diverse uitgestrekte bossen, heidevelden en fraaie zandverstuivingen. Recreatieve trekpleisters van formaat zijn het nabijgelegen Landgoed Nienoord en het Leekstermeer. In deze natuurrijke woonomgeving zijn veel fiets- en wandelmogelijkheden.

VOORZIENINGEN
De woning is zeer centraal gelegen tussen de bruisende stad Groningen en de actieve plaatsen Drachten, Heerenveen en Leeuwarden.
De ligging in het landelijk gebied wordt gecombineerd met de goede voorzieningen van het nabij gelegen Leek. Diverse voorzieningen zoals basisscholen, voort gezet onderwijs, kinderopvang, supermarkten, sport- en ontspanningsmogelijkheden en uitgebreide medische voorzieningen zijn binnen handbereik.

BEREIKBAARHEID
Doordat de snelweg A7 op 10 autominuten is gelegen zijn omliggende plaatsen als Groningen, Heerenveen en Assen uitstekend bereikbaar. Ook het openbaar vervoer is goed geregeld met bushaltes in de nabijheid.