Woning details

Informatie over de woning

VRAAGPRIJS:
€ 425.000,– k.k.
Deze woning is verkocht

“DE ZON, DE RUIMTE, HET GROEN & DE HORIZON… OVERAL WAAR IK KIJK”

Een ideale locatie voor natuurliefhebbers en rustzoekers. Deze woonboerderij, gelegen op 200 meter van de rand van het dorp en te midden van de landerijen, bereikt u via een eigen verhard toegangspad.

CHARME VAN WELEER
Deze oorspronkelijk, omstreeks 1920 gebouwde boerderij, kent een rijke historie en is na meer dan 100 jaar nog steeds in eigendom van dezelfde familie. Het oude landschap, waarbij weilanden gescheiden worden door diverse sloten (“wijken”), is hier nog altijd zichtbaar. Vandaar de historische naam Langewijk. Ook de charme van weleer is hier voelbaar.

GRONDIGE VERBOUW OF NIEUWBOUW
In de 60-tiger jaren is er verbouwd en uitgebouwd. Moderniseringen en bouwkundige verbeteringen hebben sindsdien niet plaatsgevonden. Vanwege de bouwkundige staat is grondige renovatie of nieuwbouw wenselijk. De hiervoor benodigde investering is vanwege de mooie locatie en het grote perceel absoluut de moeite waard. Twéé rechterhanden of goede ideeën zijn belangrijk om er iets moois van te kunnen maken.

MOGELIJKHEDEN
Ter verduidelijking hebben wij het van de gemeente afkomstige bestemmingsplan en de bijbehorende bebouwingsmogelijkheden beschikbaar. Bij serieuze interesse adviseren om ook zelf de gemeente Noordenveld te raadplegen.

UITZONDERLIJKE WOONOMGEVING
Hier zijn rust, ruimte, weidse vergezichten en het zicht op zowel de op- als ondergaande zon nog een vanzelfsprekendheid. De voordelen die de natuur te bieden heeft zijn hier volop merkbaar. Prettig is dat een landelijke ligging gecombineerd wordt met de nabijheid van de uitgebreide voorzieningen van de aangrenzende dorpen Nieuw-Roden, Roden en Leek.

GROOT PERCEEL
De boerderij is gunstig gesitueerd, in het midden van 2 aan elkaar grenzende percelen weiland. Het perceel is totaal maar liefst 19.580 m² groot. De boerderij wordt omsloten door een groot gazon met diverse boomwallen. Het omliggende weiland is uitstekend geschikt voor het hobbymatig houden van paarden of ander vee óf het laten voor wat het is en de zekerheid hebben van een weids uitzicht.

KLEINER PERCEEL?
De vraag naar weiland in deze omgeving is groot. Mocht een perceel van bijna 2 hectare voor u te groot zijn, dan is de mogelijkheid ook aanwezig om de boerderij met minder grond te kopen.

BIJZONDERHEDEN
• bebouwd oppervlak t.b.v. woning ca. 150 m²
• bebouwd oppervlak t.b.v. schuren ca. 80 m²
• bij de verkoop van deze woning zijn aanvullende verkoopvoorwaarden van toepassing, graag informeren wij u hier zorgvuldig over
• in zowel de woning als de schuur zijn asbesthoudende materialen aanwezig
• in verband met de aanwezigheid van een boerderij en weiland zijn verschillende tarieven voor de overdrachtsbelasting van toepassing, te weten 2% over de woning en 8% over het weiland
• de bijgevoegde tekeningen zijn gemaakt in maart 1962, deze zijn uitsluitend indicatief bedoeld. Indien de exacte maten voor u van belang zijn, bieden wij u graag de mogelijk om deze ook zelf op te nemen
• onze foto’s zijn gemaakt zonder groothoeklenzen, waardoor deze een realistisch beeld geven van de woonkwaliteiten

Indien u advies kunt gebruiken bij de verbouw of een nieuw ontwerp, helpt onze architect Farzad Salehi u graag verder. Met toepassing van 3D-techniek maakt hij uw verbouwideeën of uw ideale nieuwe woning zichtbaar.

Hij heeft ruime ontwerpervaring opgedaan bij diverse gerenommeerde bedrijven op het gebied van zowel interieur als exterieur.

Bent u ook nieuwsgierig naar de mogelijkheden van dit object? Graag nodigen wij u uit voor een advies bij ons op kantoor.

Deze woning staat in de gemoedelijke maar actieve dorpskern van Nieuw-Roden, nabij de provinciegrens van Groningen. Kenmerkend is de landelijke ligging in het voor Drenthe typerende coulisselandschap. De natuurrijke omgeving bestaat uit weilanden omzoomd door zeer karakteristieke oude boomwallen, nabijgelegen bossen en het waterrijke natuurgebied ‘De Onlanden’ waarvan het Leekstermeer onderdeel uitmaakt. Fiets- en wandelmogelijkheden zijn volop aanwezig.

VOORZIENINGEN
Naast diverse eigen voorzieningen in Nieuw-Roden heeft het aangrenzende dorp Roden een uitgebreid winkelaanbod, diverse scholen (zowel lager- als voortgezet onderwijs), sfeervolle horecagelegenheden en uitgebreide sportfaciliteiten. Een recreatieve trekpleister van formaat is het nabijgelegen Landgoed Mensinge met een historie die teruggaat tot 1381. Daarnaast heeft het dorp als bijzonderheden nog een eigen theater (de Winsinghhof) en een fraaie golfclub (Holthuizen).

BEREIKBAARHEID
De bruisende stad Groningen is zowel met de auto, bus als fiets uitstekend bereikbaar. Het openbaar vervoer in de regio is goed geregeld met bushaltes op korte afstand.