Object details

Informatie over de woning

VRAAGPRIJS:
€ 1.600.000,– k.k. (excl. BTW)

‘DENKEN IN MOGELIJKHEDEN EN OPLOSSINGEN’: DIT ZIJN DE KERNWAARDEN VAN HET BEDRIJF DAT HIER IN 2006 GESTART IS EN INMIDDELS BEHOORT TOT ÉÉN VAN DE MEEST INNOVATIEVE IN ZIJN SOORT

Bent u ondernemer in hart & nieren, toe aan een nieuwe uitdaging en ziet u kansen om net als de huidige eigenaar uw groeiambities werkelijkheid te laten worden aan de Poortweg 1 en 3 te Marum?

ZICHTLOCATIE AAN DE A7
Nabij de op- en afrit van de snelweg A7 en de bruisende stad Groningen en de actieve plaats Drachten, staan deze in 2005 gerealiseerde en onderscheidend vormgeven bedrijfsobjecten met aan de voorzijde gelegen kantoorruimten/bedrijfswoningen.

BEDRIJFSHISTORIE
Zoals iedere ondernemer met ambitie is ook de huidige eigenaar ‘klein’ begonnen aan de Poortweg 3 te Marum.

Na een succesvolle start was in 2011 de behoefte aan extra expeditieruimte aanwezig. Om deze reden is de achter de bedrijfswoning aan de Poortweg 5 gelegen bedrijfshal aangekocht. Deze ruimte wordt optioneel aangeboden en is niet inbegrepen in de huidige aanbieding. Ook losse verkoop hiervan is bespreekbaar.

Doordat de groei van het bedrijf zich voortzette en de noodzaak voor extra kantoor- en bedrijfsruimte aanwezig was, is in 2012 ook de aangrenzende bedrijfsruimte, met vergelijkbare uitstraling, aan Poortweg 1 aangekocht. Oorspronkelijk gebouwd in opdracht van een gerenommeerd garagebedrijf, waarvoor een opvallende plek, een herkenbare uitstraling en een representatief buitenterrein van belang waren.

De van oorsprong gescheiden objecten vormen momenteel één geheel.

Inmiddels zijn nagenoeg alle bedrijfsactiviteiten voortgezet in een nieuw bedrijfspand met high-tech uitstraling, eveneens aan de A7 gelegen.

DE BELANGRIJKSTE INGREDIËNTEN
De belangrijkste ingrediënten van dit bijzondere object zijn:
• totale perceelgrootte 2.587 m²
• oppervlakte voorliggende kantoren/woningen ca. 480 m² (b.v.o.), zijnde 2 x 240 m²
• totale oppervlakte bedrijfsruimte ca. 1.500 m² (b.v.o.) zijnde 25 x 30 m
• voor indicatieve indeling zie bijgevoegde plattegronden en 3D-impressies
• doordachte toepassingen voor optimale energiezuinigheid
• uitgebreid beveiligingssysteem

OPTIONEEL: EXTRA BEDRIJFSRUIMTE
De achter de bedrijfswoning aan Poortweg 5 gelegen bedrijfshal wordt optioneel aangeboden en maakt derhalve geen onderdeel uit van deze vrijblijvende aanbieding. Indicatieve maatvoering begane grond 450 m² en extra ruimte op de verdieping. Vanwege de toegepaste constructie is deze bedrijfshal ook zelfstandig te gebruiken (vraagprijsindicatie € 375.000,– k.k. (exclusief BTW).

WONEN & WERKEN
De aan de voorzijde aanwezige ‘torens’ met markante uitstraling zijn oorspronkelijk gebouwd als comfortabele bedrijfswoningen. De hiervoor benodigde voorzieningen zijn nog steeds aanwezig. Nadien is één deel gebruikt als kantoorruimte en een ander deel als bedrijfswoning. Genoemd gebruik is in overeenstemming met het geldende bestemmingsplan.

‘DUURZAAM & GROEN ONDERNEMERSCHAP’
Als het uitgangspunt is dat ambitieus ondernemerschap tevens duurzaam ondernemerschap is, dan zijn deze objecten een visitekaartje naar uw klanten. Het platte dak ligt vol met gunstig gesitueerde en hoogwaardige zonnepanelen met een indicatieve opbrengst van maar liefst circa 21.000 kWh per jaar!

Deze opbrengst is ruimschoots voldoende om een groot bedrijf van duurzame energie te voorzien en bovendien comfortabel te verwarmen en/of te koelen.

TERUGLEVERING ENERGIE
De energieopbrengst is zo groot, dat afhankelijk van het gebruik, zelfs terug levering mogelijk is.

FLEXIBELE INDELING
Vanwege de vrijdragende stalen constructie en de toepassing van veel aluminium en sandwichpanelen is de huidige indeling gemakkelijk te wijzigen.

PERCEEL
Het perceel is met 2.587 m² groot. Aan de zichtkant is een volledig bestraat buitenterrein aanwezig, welke uitstekend geschikt is als uitgebreide parkeervoorziening, buitenshowroom of opslagterrein.

Langs de gehele voorzijde zijn ruime parkeerkeerplaatsen aangelegd.

Om de veiligheid te waarborgen is het perceel grotendeels door een hekwerk omsloten en bovendien voorzien van een elektrisch bedienbaar toegangshek.

De voorliggende woningen/kantoren bieden als extra nog een aantrekkelijk dakterras op de 2e verdieping.

BIJZONDERHEDEN
• volledig geïsoleerd
• zeer uitgebreide elektrische installatie aanwezig
• v.v. zwaar uitgevoerde betonvloeren en extra verstevigde houten verdiepingsvloeren
• het van de gemeente afkomstige bestemmingsplan hebben wij ter inzage beschikbaar
• de bijgevoegde plattegronden en 3D-impressies zijn uitsluitend bedoeld ter indicatie, vanwege o.a. de complexiteit van de indeling kunnen verschillen voorkomen. Indien de exacte maten voor u doorslaggevend zijn, bieden wij u graag de mogelijkheid om deze ook zelf op te nemen

Marum is centraal gelegen tussen de plaatsen Groningen en Drachten en ligt aan de snelweg A7 (Groningen – Heerenveen). Dit object is gesitueerd aan de rand van de provincie Groningen, nabij de provincie Drenthe en Friesland. Marum is een plaats met een gunstig en actief ondernemersklimaat tevens een gevarieerde woonomgeving waarbij  rust en ruimte nog volop aanwezig zijn. Het omliggende coulisselandschap bestaat uit een afwisselende natuur met weilanden omzoomd door zeer karakteristieke oude boomwallen en diverse uitgestrekte bossen.

VOORZIENINGEN
De gemoedelijke dorpskern van Marum is op korte afstand gelegen. Het dorp biedt uitstekende voorzieningen waaronder diverse winkels (Hema e.d.), meerdere supermarkten, basisscholen, restaurants en gevarieerde  sport- en ontspanningsfaciliteiten.

BEREIKBAARHEID
Vanwege de centrale ligging aan de snelweg A7 zijn omliggende steden goed bereikbaar. Ook het openbaar vervoer is prima geregeld met bushaltes aan de A7 op loopafstand, waardoor de bruisende stad Groningen in slechts 25 minuten bereikbaar is.