Woning details

Informatie over de woning

VRAAGPRIJS:
€ 995.000,– k.k.
Deze woning is verkocht

What do you want to do ?

New mail

WILT U DE WENS IN VERVULLING LATEN GAAN OM TE WONEN OP EEN PERCEEL VAN RUIM 2.5 HECTARE IN EEN SCHILDERACHTIG STROOMDALLANDSCHAP, NABIJ DE BRUISENDE STAD GRONINGEN, OP EEN STATIG LANDGOED (300 M²) WAARBIJ MODERN WOONCOMFORT EN EEN MONUMENTALE UITSTRALING GECOMBINEERD WORDEN?

Via een verharde toegangsweg van ruim 200 meter bereikt u dit te midden van de landerijen gesitueerde en achter fraaie hagen verscholen landgoed aan.

PRIVACY EN UITZICHT
Vanwege de unieke ligging kan dit object met recht een landgoed genoemd worden. De situering te midden van het ter plaatse glooiende stroomdallandschap, met zijn meanderende beekjes, is schilderachtig mooi. Vanwege de bijzondere cultuurhistorische waarde wordt het omliggende natuurrijke landschap gekoesterd. Tezamen met het feit dat veel van het omliggende land in eigendom behoort is hierdoor de privacy en het uitzicht ook op langere termijn gewaarborgd. Rust, ruimte en het zicht op de ondergaande zon zijn hier nog een vanzelfsprekendheid.

ARCHITECTUUR
Dit object heeft een monumentale uitstraling, die tot stand komt door het materiaalgebruik en het kenmerkende hogere middengedeelte en de symmetrische lagere uitbouw hiervan aan weerszijden. Uitgangspunt hierbij is een harmonieuze samenhang tussen klassiek en modern waardoor een tijdloze uitstraling is gecreëerd. Daarnaast sluiten het ontwerp en de indeling perfect aan bij de situering op het fraai aangelegde perceel, de bezonning en de functie van de verschillende woonruimten. De diverse vertrekken zijn ruim bemeten en sluiten op een plezierige en doordachte wijze op elkaar aan.

BOUWKUNDIG VAKMANSCHAP
Dit in 2000 gerealiseerde object onderscheidt zich doordat het met oog voor detail, gevoel voor verhoudingen en met toepassing van hoogwaardige materialen is gebouwd. Het is duidelijk zichtbaar dat deze woning uitsluitend gerealiseerd kon worden door toepassing van ambachtelijke kennis en een liefde voor het aannemersvak. Daarnaast zijn er geen concessies gedaan aan de kwaliteit, waardoor de benodigde investering aanzienlijk is geweest.

PERCEEL
Het perceel is ruim 2.5 hectare groot. Naast een volledig in eigendom behorende oprit bestaat het perceel uit weiland met een natuurlijke waterpartij. Het perceel wordt grotendeels omzoomd door fraaie hagen en boomwallen. Nabij de woning zijn diverse bomen aangeplant die het statige karakter verder versterken.

BIJZONDERHEDEN
• woonoppervlakte ca. 300 m², inhoud ca. 950 m³ (bruto), bouwjaar 2002
• stenen garage (7.25 x 5.60 m) geïsoleerd en v.v. ruime zolder
• het aanwezige bijgebouw (ca. 30 m²) is geschikt voor het houden van paarden
• eenvoudige realisatie extra slaapkamers op verdieping mogelijk (zie voorbeeld)
• de bijgevoegde plattegronden zijn uitsluitend bedoeld ter indicatie,
hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Indien de exacte maten
voor u van belang zijn bieden wij u graag de mogelijkheid om deze ook zelf op te nemen.
• onze foto’s zijn gemaakt zonder groothoeklenzen, waardoor deze een realistisch beeld geven van de ware grootte

Plattegronden

De woonruimte is toegankelijk via een statige toegangsdeur met een fraaie centrale hal met vide en een dubbele deur naar de living. In het middengedeelte is een sfeervolle U-vormige living met schitterend uitzicht over de landerijen (v.v. een gebogen erker, haardpartij en plavuizenvloer), luxueuze woonkeuken (met op maat gemaakte keuken en diverse hoogwaardige apparatuur), totaal ruim 100 m², ruime bijkeuken (met diverse aansluitingen en achterentree), toilet, grote slaapkamer (ca. 23.5 m²) met nabijgelegen luxe badkamer (v.v. ruime douchegelegenheid, ligbad, toilet en dubbele wastafel), walk-in-closet.

VERDIEPING
Ruime overloop, 2 slaapkamers (resp. ca. 23 en 23 m²) met beide een aangrenzende bergruimte (die ook als extra slaapkamers geschikt te maken zijn), 2e badkamer (v.v. douche, toilet en wastafel).

Met de bijgevoegde tekeningen en 3D-beelden als basis kan architect Farzad Salehi met 3D-techniek eventuele door u gewenste interieur-, indeling- en/of uitbreidingsvarianten zichtbaar maken.
Hij heeft ruime ontwerpervaring opgedaan bij diverse gerenommeerde bedrijven op het gebied van zowel interieur als exterieur.

Bent u ook nieuwsgierig naar de mogelijkheden van dit object? Graag nodigen wij u uit voor een vrijblijvend en kosteloos advies bij ons op kantoor.

Het landgoed is gelegen in de kop van Drenthe, nabij de provinciegrens van Groningen. Kenmerkend is een landelijke ligging in combinatie met de aanwezigheid van uitgebreide voorzieningen in de omliggende dorpen Roden en Peize. De afwisselende natuurrijke omgeving bestaat uit een idyllisch stroomdallandschap met diverse meanderende beekjes, weilanden omzoomd door oude boomwallen, uitgestrekte bossen, heidevelden en fraaie zandverstuivingen. Fiets- en wandelmogelijkheden zijn talrijk. Recreatieve trekpleisters van formaat zijn de nabijgelegen Landgoederen Mensinge en Nienoord en het Leekstermeer. Roden heeft als bijzonderheden nog een eigen theater (de Winsinghhof) en een fraaie golfclub (Holthuizen).

BEREIKBAARHEID
Omliggende plaatsen als Groningen, Heerenveen en Assen zijn door de korte afstand van de snelweg A7 uitstekend bereikbaar. Ook het openbaar vervoer is goed geregeld met bushaltes op loopafstand.