Woning details

Informatie over de woning

VRAAGPRIJS:
€ 625.000,– k.k.
Deze woning is verkocht

BENT U OP ZOEK NAAR EEN PERMANENT VAKANTIEGEVOEL EN WILT U GENIETEN VAN DE UITZONDERLIJKE KWALITEITEN VAN EEN STIJLVOLLE VILLA DIE TOT UITING KOMEN IN EEN STRAKKE EN EIGENTIJDSE ARCHITECTUUR, EEN RUIMTELIJKE INDELING EN OPTIMALE RUST EN PRIVACY (NABIJ DE BRUISENDE STAD GRONINGEN)?

In een rustige woonomgeving, nabij de rand van het dorp, staat deze volledig verbouwde villa met veel extra woonruimte (ca. 250 m²), 5 slaap-/werkkamers, waaronder een slaapkamer met aangrenzende badkamer op de begane grond en een schitterend aangelegde wellnesstuin met de luxe van een verwarmd zwembad, hottub en sauna.

KWALITEIT DOOR AANDACHT VOOR DETAIL
Deze villa is in 2006, in opdracht van de huidige eigenaar, niet alleen verbouwd, maar ook aanzienlijk uitgebouwd en voorzien van modern wooncomfort. Het onderscheidt zich doordat het met oog voor detail, gevoel voor verhoudingen en met toepassing van goede materialen is gebouwd. Het is duidelijk zichtbaar dat dit object uitsluitend gerealiseerd kon worden door toepassing van ambachtelijke kennis en een liefde voor het aannemersvak. Hierbij zijn geen concessies gedaan aan de kwaliteit, waardoor de benodigde investeringen aanzienlijk zijn geweest.

ARCHITECTUUR
Deze villa is zeer herkenbaar vanwege het bijzondere lijnenspel en de mooie kleurencombinaties. Uitgangspunt is om een modern design te combineren met een grote praktische bruikbaarheid. De open uitstraling aan de voorzijde is onderscheidend en daardoor zeer herkenbaar. De achterzijde is daarentegen zeer besloten. Dit zorgt voor een optimale combinatie tussen privacy enerzijds en uitzicht over de brede en groene laan aan de voorzijde anderzijds.

BIJZONDERE KENMERKEN
De bijzondere kenmerken die bijdragen aan een uitzonderlijk wooncomfort zijn onder andere:
• een royale woonoppervlakte van ruim 250 m²
• onderscheidende tijdloze architectuur en een degelijke bouwmethode
• grote praktische bruikbaarheid in combinatie met een stijlvolle uitstraling, optimale lichttoetreding en een goede afwerking
• zorgvuldige bewoning en goed onderhouden, waardoor geschikt voor direct gebruik
• een fraai aangelegde tuin met diverse ontspanningsmogelijkheden

GENIETEN VAN DE WOONOMGEVING
Om optimaal te kunnen genieten van de woonomgeving sluit de architectuur perfect aan bij de situering op het fraai aangelegde perceel, de bezonning en de verschillende functies van de woonruimten.

INTERIEUR
Het interieur is met oog voor detail afgewerkt waardoor de uitstraling zowel licht, modern en luxe is. Doordat de gebruikte materialen en kleuren zorgvuldig op elkaar afgestemd zijn is er sprake van eenheid en een tijdloze uitstraling. Door een open structuur zijn diverse vertrekken, met behoud van privacy, op prettige wijze met elkaar verbonden.

PERCEEL
Het met veel zorg aangelegde perceel is 718 m² groot. Het onderhoudsvriendelijke karakter zorgt ervoor dat de werkzaamheden minimaal zijn. Aan de achterzijde bevindt zich een zonnige en besloten tuin met diverse professioneel aangelegde ontspanningsmogelijkheden.
Praktisch is de aanwezige (gedeeltelijk overkapte) fietsenberging. Het aan de woning grenzende terras vormt een plezierig verlengstuk van de woonruimte. Via de achterzijde is de oprit met meerdere parkeervoorzieningen bereikbaar. De palmbomen aan de voorzijde versterken het permanente vakantiegevoel.

BIJZONDERHEDEN
• grotendeels herbouwd in 2006, oorspronkelijk bouwjaar 1974
• energielabel A van toepassing
• inhoud ca. 815 m³
• oppervlakte begane grond ca. 183 m², verdieping ca. 70 m²
• de bijgevoegde tekeningen en 3D-beelden zijn met zorg samengesteld maar dienen uitsluitend als indicatief beschouwd te worden

Plattegronden

WOONRUIMTE
• stijlvolle entree/hal, uitgebreide meterkast en modern toilet
• tuingerichte living v.v. lichte plavuizenvloer, grote schuifpuien, haard en door middel van schuifdeur afsluitbare TV-kamer
• luxe woonkeuken met kookeiland en een groot bargedeelte, uitgevoerd in lichte kleurstelling en met diverse hoogwaardige Miele apparatuur, aangrenzende provisieruimte
• living104 m² groot met extra kamer ca. 14 m²
• bijkeuken met bovenliggende zolderruimte en achterentree
• vanuit de hal bereikbare slaapkamer (met verhoogd plafond), aangrenzende walk-in-closet en luxe uitgevoerde badkamer (v.v. opvallend ruime douche, ligbad, dubbele wastafel, toilet en buitendeur (hierdoor is het gemakkelijk douchen na het gebruik van de ontspanningsmogelijkheden in de tuin)
• vanuit de living toegankelijke slaap-/werkkamer

1E VERDIEPING
• overloop
• 3 slaapkamers (waarvan 1 met leuke slaapzolder, 1 met grote dakkapel en 1 met stijlvolle boekenzolder)
• 1 praktische berg-/hobbyruimte (ook geschikt te maken als extra slaapkamer)
• 2e badkamer (v.v. douche, toilet en wastafel)
• via vlizotrap bereikbare zolderberging op de 2e verdieping

Met de bijgevoegde tekeningen en 3D-beelden als basis kan architect Farzad Salehi met 3D-techniek eventuele door u gewenste interieur-, indeling- en/of uitbreidingsvarianten zichtbaar maken.
Hij heeft ruime ontwerpervaring opgedaan bij diverse gerenommeerde bedrijven op het gebied van zowel interieur als exterieur.

Bent u ook nieuwsgierig naar de mogelijkheden van dit object? Graag nodigen wij u uit voor een vrijblijvend en kosteloos advies bij ons op kantoor.

De woning is gelegen nabij de rand van het gezellige brinkdorp Roden.
Deze “geliefde” wijk wordt gekenmerkt door veel groen en een ruime opzet. Veel bewoners waarderen deze wijk vanwege het rustige karakter, de diversiteit en de kindvriendelijke opzet. Het aangrenzende bos nodigt uit tot het maken van lange wandelingen.

Het Drentse landschap, waarbij rust en ruimte nog volop aanwezig is, bestaat uit een afwisselende natuurrijke omgeving met weilanden omzoomd door zeer karakteristieke oude boomwallen, diverse uitgestrekte bossen, heidevelden en fraaie zandverstuivingen.

Recreatieve trekpleisters van formaat zijn de nabijgelegen Landgoederen Mensinghe en Nienoord, het Leekstermeer en het grootschalige natuurgebied ‘De Onlanden’. In deze natuurrijke woonomgeving zijn veel fiets- en wandelmogelijkheden.

VOORZIENINGEN
Het sfeervolle brinkdorp Roden biedt uitstekende voorzieningen.
Naast een uitgebreid winkelaanbod zijn er diverse scholen (waaronder ook middelbaar onderwijs) en sportfaciliteiten in de nabijheid aanwezig. Daarnaast heeft het dorp als bijzonderheden nog een eigen theater (de Winsinghhof) en een fraaie golfclub (Holthuizen).

BEREIKBAARHEID
De bruisende stad Groningen is in 25 autominuten te bereiken. Ook het openbaar vervoer is goed geregeld en bushaltes bevinden zich op loopafstand. Vanwege de uitstekende paden en de diverse mooie routes maken veel mensen gebruik van de fiets om in de stad te komen.